section and everything up till
*/ ?> Conferències 2017 – Creiem en Catalunya
24 mayo, 2018

Conferències 2017

El Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya va organitzar un cicle de conferències al 2017 a Girona, Lleida, Tarragona, Barcelona i Terrassa.

Amb el títol “Els empresaris volem saber” es va proposar un diàleg entre representants d’organitzacions empresarials i experts professionals de diferents àmbits, per parlar dels reptes del futur econòmic i empresarial de Catalunya.

En aquests enllaços podreu descarregar-vos el resum dels principals temes tractats a les conferències del 2017:

Resum Model econòmic – Jordi Angusto
Resum Model econòmic – Albert Carreras
Resum Autònoms i Pimes – Josep M Vàzquez
Resum Mercat de treball – Miquel Puig
Resum Internacionalització – Joan tristany
Resum El futur de la fiscalitat – Heribert Padrol
Resum Treball i pensions – Josep Ginesta
Resum Infraestructures – Ignasi Sayol

Girona

L’acte de Girona va comptar amb les intervencions dels presidents de les 5 organitzacions econòmiques i empresarials gironines: Domènec Espadalé (Cambra de Comerç de Girona), Pere Cornellà (PIMEC-Girona), Maria Rosa Agustí (Associació Gironina d’Empresàries), Ernest Plana (Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona, FOEG) i Francesc Planas (Fòrum Carlemany).

Moderats pel periodista Jordi Grau, els representants del món empresarial gironí van formular preguntes vinculades a quatre grans temes: un nou model per a autònoms i pimes; un nou sistema impositiu per a les empreses; el mercat de treball i les pensions; i la internacionalització dels mercats. Qüestions a les quals van respondre Josep M. Vázquez Zacarías, economista; Heribert Padrol, advocat i expert fiscal; Josep Ginesta, treballòleg i secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; i Joan Tristany, economista.

El Molt Honorable President Carles Puigdemont es va encarregar de la cloenda de l’acte, i l’alcaldessa Marta Madrenas de la benvinguda.

 

Lleida


L’acte de Lleida va comptar amb les intervencions dels següents representants del món econòmic i empresarials lleidatà: Joan Horaci Simó (President de la Cambra de Comerç de Lleida), Delfí Robinat (President de la Cambra de Comerç de Tàrrega), Jaume Saltó (President PIMEC Lleida), Mª Rosa Eritja (Presidenta de la Federació de Comerç de Lleida, FECOM), Pere Roqué (President Associació Agrària de Joves Agricultors, ASAJA, i Associació d’Empresaris Agraris de Lleida, AEALL) i Josep Mª Gardeñes (President Confederació Organitzacions Empresarials Lleida, COELL).

Les preguntes van girar al voltant de quatre grans temes: la internacionalització dels mercats, un nou model per a autònoms i pimes, el futur del sector agroalimentari i infraestructures logístiques i dinamització de l’economia. A aquestes qüestions hi van donar resposta Joan Tristany, economista expert en desenvolupament i comerçinternacional; Josep Mª Vázquez Zacarías, economista; Francesc Regüant, economista especialista en economia agroalimentària i Ignasi Sayol, enginyer, empresari i president de la fundació ICIL.

El Molt Honorable President Artur Mas es va encarregar de la cloenda de l’acte.

Tarragona

L’acte de Tarragona va comptar amb representants d’organitzacions econòmiques i empresarials tarragonines: Andreu Suriol (President Cambra de Comerç de Tarragona), Josep-Joaquim Sendra (President PIMEC-Tarragona), Josep Lluís Aymat (Vicepresident Confederació Empresarial Tarragona, CEPTA), Teresa Pallarès (Directora General Associació Empresarial Química de Tarragona, AEQT) i Sara Pérez (Biòloga i empresària vitivinícola).

Durant el debat es van formular preguntes vinculades a quatre grans temes: relacions laborals, pensions, infraestructures i model econòmic. Qüestions a les quals van donar resposta Miquel Puig (professor de teoria econòmica de la UB), Josep Ginesta (treballòleg i secretari general de treball, afers socials i famílies), Ignasi Sayol (enginyer, empresari i president de la fundació ICIL) i Jordi Angusto (economista).

L’Honorable Vicepresident Oriol Junqueras es va encarregar de la cloenda de l’acte.

Barcelona

L’acte de Barcelona va comptar amb representants d’organitzacions econòmiques i empresarials barcelonines: Josep González (President de PiMEC), Josep Manel Basáñez (Vice President Primer Cambra de Comerç de Barcelona), Mariona Borràs (Presidenta Federació d’Associacions de Joves Empresaris i Emprendors de Catalunya, FAJEEC), Miquel Donay (President del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona).

Durant el debat es van formular preguntes vinculades a quatre grans temes: relacions laborals, model econòmic, un nou sistema impositiu i infraestructures. Qüestions a les quals van donar resposta Miquel Puig (professor de teoria econòmica de la UB), Albert Carreres (economista), Heribert Padrol (advocat i expert fiscal) i Ignasi Sayol (enginyer, empresari i president de la fundació ICIL).

El Molt Honorable President Carles Puigdemont es va encarregar de la cloenda de l’acte.

Terrassa

 L’acte de Terrassa va comptar amb representants d’organitzacions econòmiques i empresarials egarenques: Antoni Abad (President Cecot), Alícia Bosch (Presidenta Centre Metal·lúrgic), Blai Costa (President Gremi de fabricants de Sabadell) i Marià Galí (President Cambra de Comerç de Terrassa).

Durant el debat es van formular preguntes vinculades a cinc grans temes: model econòmic, mercat de treball, infraestructures, internacionalització i microempreses i autònoms. Qüestions a les quals van donar resposta Jordi Angusto (economista), Miquel Puig (professor de teoria econòmica de la UB),Ignasi Sayol (enginyer, empresari i president de la fundació ICIL), Joan Tristany (economista expert en desenvolupament i internacionalització) i Josep Mª Vázquez (economista, professor IQS School of management).